Din kat fortjener det bedste kattemad

by Administrator 19. September 2015 18:48

Du giver din kat det bedste udgangspunkt i dens katteliv ved at give den det bedste kattemad. Det øger dens livskvalitet, det gør den gladere og det minimerer risikoen for sygdomme. Det forpligter at have en kat og derfor skylder du din kat den bedste tilværelse. 

Katten er blevet et mere og mere populært kæledyr af mange årsager. Selvom hunden er det foretrukne kæledyr haler katten ind. En af de utallige årsager til at danskerne har taget katten til sig er den fortsat giver mulighed for at have frihed i sit liv. Har du en hund er du tvunget til at gå lange daglige ture med den. Uanset vind og vejr skal den ud. Inden du møder på arbejde og som oftest det første når du kommer hjem fra arbejde igen. Det er et stort arbejde og begrænser din frihed betragteligt. Du kan ikke vælge at tage ud efter arbejde hvis du har en hund. Så skal du direkte hjem og lufte den. Har du derimod en kat, forholder det hele sig anderledes. Katten behøver ikke at blive luftet om morgenen inden du kører på arbejde og den skal ikke ud som det første når du kommer hjem. Har den sin kattebakke og mad er den som oftest ligeglad med om du i det hele taget kommer hjem. For har man en kat, uanset om det er en inde eller udekat, så har man et meget selvstændigt væsen. Katte har personlighed. De vælger selv hvornår de vil have affektion fra dig, og hvornår de ikke vil have det. De har forskellige forhold til mennesker. Nogle synes de mere om end andre. Det er blot en af årsagerne til at mange vælger katten frem for hunden. Den passer også til et travlt aktivt liv. Med en kat kan du lave spontane planer og ikke bekymre dig om at holde en fast rutine, som det krævedes hvis man har en hund. For at sikre katten det bedste udgangspunkt i dens liv skal du derfor give den det bedst mulige kattefoder igennem alle dens livsfaser.

Køb killingefoder til din killing 

Når du får din killing hjem er det vigtigt at have styr på foderet til den. Du kan vælge imellem tørfoder og vådkost. Hvilken man vælger er en personlig sag og man kan eventuelle afprøve hvad katten bedst syntes om. Det er vigtigt du vælger kvalitetskillingefoder. Din killing vokser til den er imellem 1 og 3 år. I denne periode er det vigtigt den får tilført alle de mineraler, proteiner, vitaminer og essentielle fedtstoffer, som den har brug for, således den kan vokse sig stor og sund. Nogle mærker giver dig endda muligheden for at vælge det økologiske alternativ. Det vigtigste er blot at du sørger for killingefoderet har en høj optagelsesevne. Desto højere optagelsesevne desto mere af foderet kan katten bruge som næring. Det bedste kattemad har selvsagt en høj optagelsesevne, dette gør at din killing har mindre afføring. Derudover gør det at du skal ikke skal give din killing ligeså meget foder som med discount mærkerne. En ekstra bonus er tillige at det mindsker omfanget af lugtgener fra din killing tarm.  

Giv din fuldvoksne kat de bedste betingelser 

Når din killing er fuld udvokset skal den ikke længere have samme mængde energi fra foderet da den ikke længere vokser. Derfor skal du overgå til almindelig kattefoder. Du skal dog have en del ting med i betragtningen når du vælger foder til din fuldvoksne kat. Den første er om din kat er neutraliseret. Er din kat neutraliseret, skal du vælge speciel kost til den. Det er for at kompensere for de hormonelle forandringer der er sket i din kats krop, og for at undgå den kommer til at blive overvægtig. Du skal overveje hvilken livsstil din kat har. Er det en aktiv udekat skal den have mere energitæt kattefoder end en indekat. Såfremt din kat har sygdomme, eller er særlig disponeret for at få dem, kan det anbefales at vælge speciel kost til den. Afslutningsvis skal du afgøre om du ønsker din kat får tørkost eller vådkost.  

Giv din senior kat den bedste alderdom med det bedste kattemad 

Når din kat typisk er 8 år overgår den til at blive en senior kat. Det betyder at du skal ændre kosten for den. For når katten bliver ældre bevæger den sig typisk mindre og har derfor ikke samme behov for energi som tidligere. Den har dog brug for en ekstra tilførsel af vitaminer, mineraler og fedtsyrer for at sikre den et højt immunforsvar og for at mindske risikoen for sygdomme. Derfor vælg det bedste kvalitets kattemad til din seniorkat. På denne måde kan den nyde sit otium uden at blive påvirket unødvendigt af sygdom.  

Tags: , ,

Add comment
  Country flag
biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading


Om styr på dyr

Styr på dyr er stedet hvor alle dyr elskere kan skrive om deres hjemmeside, butik, webshop, forum. Kort sagt har du noget om dyr som du gerne vil dele med alle andre, så opret dig som forfatter og lav et indlæg om det.

Det eneste der er af krav er at det skal være unikt, det vil sige din tekst skal være det. Du må gerne bruge billeder og små film, linke til din egen side dog hold antallet af links ned under 4.

Så uanset om din hjemmeside, blog eller andet handler om fisk, fugle, heste, slanger, padder så er det velkommen her.

Så kom og del din viden om gode hjemmesider og blogs!

Opret din konto her Opret konto

Hvis du har problemer med din konto så skriv en mail på webmaster[@]styrpaadyr.dk


Month List